JAARMAGAZINE 2020

Investeren in de toekomst

In 2024 heeft de Rooyse Wissel de volledige forensische keten in eigen beheer. De drang om die hele keten te bedienen, komt voort vanuit ons doel de maatschappij veiliger te willen maken. We leven immers zelf ook in die maatschappij. Samen bouwen we aan onze toekomst.

Uniek en op Champions League niveau

Op 8 december zagen 400 kijkers via YouTube de officiële opening van de nieuwe FPK-afdeling en de eerste nieuw gebouwde FHIC op beveiligingsniveau 4 in Nederland. De architect aan het woord.

image

Huiselijke sfeer op nieuwe FPK-afdeling

Vanaf de eerste tekening tot het kiezen van de stoelen en de ingebruikname van de nieuwe FPK-afdeling. Sociotherapeut Danny Güler was er samen met haar team nauw bij betrokken.

image

Vier dagen lang door de ‘Rooyse Wissel wasstraat’

Een paar maanden nadat ze in dienst zijn gaan alle sociotherapeuten vier dagen lang door de wasstraat van de Rooyse Wissel. Ze worden daar volledig ondergedompeld in de forensische wereld. In gesprek met twee ervaren trainers over de basistraining voor sociotherapie.

image

Collega’s zijn onze beste ambassadeurs

‘Wat heel goed heeft gewerkt is het inzetten van onze eigen collega’s als ambassadeur. Want wie kan nu het beste vertellen over hoe het is om bij de Rooyse Wissel te werken? Mijn eigen collega’s natuurlijk!’ In gesprek met recruiter Natascha Poels.

image

Oog voor wetenschappelijk onderzoek

Vorig jaar is er veel geïnvesteerd in het vergroten van kennis over “forensische scherpte” en seksueel geweld. Beide thema’s zijn belangrijk in de forensische zorg en spelen een grote rol in terugkeer in de maatschappij. Een terugblik op onderzoek in 2020.

image