JAARMAGAZINE 2020

Om te durven, moet je lef hebben

Voor ons staat de patiënt als mens centraal. We kijken niet naar hoe iemand is, maar naar wat iemand weer kan worden. We behandelen als het moet en voorkomen als het kan. We geven patiënten niet op. Je zou kunnen zeggen dat we doorgaan waar anderen stoppen. Dat zeggen we niet hardop. Zo voelt dat, zo zijn we, zo werken we. Betrouwbaarheid is daarbij van groot belang.

Om te durven moet je lef hebben

Missie

Als aanbieder van forensische zorg, bedienen wij de hele forensische keten. Van klinisch behandelen, ambulant behandelen tot begeleid wonen. Ons doel is de maatschappij veiliger te maken. Daar leven we immers zelf ook in. We behandelen als het moet en voorkomen als het kan. Wij geven onze patiënten niet op. Zijn of haar mogelijkheden zijn bepalend, niet het delict. Dit doen we vanuit het motto:

“Jij. Wij. De maatschappij”

Visie

Om te durven, moet je lef hebben. We staan bekend om onze open houding, expertise en servicegerichte dienstverlening. We zijn een betrouwbare organisatie. Eentje die, met lef, een duidelijke en onderscheidende positie in de maatschappij inneemt. En waarmee het prettig samenwerken is. Een organisatie die samen met anderen, zowel regionaal als lokaal, continuïteit van zorg biedt. Dit alles doen we vanuit een financieel stabiele en gezonde basis. En uiteraard met de inzet van onze deskundige medewerkers die graag bij ons werken, die trots en betrokken zijn en dat ook uitdragen.

Kernwaarden

Onze kernwaarden zijn betrouwbaar, open, samen en lef. Ze zijn ons kompas. Ze geven de richting aan ons werk: een bijdrage leveren aan een veiligere samenleving, de koers van onze organisatie en de ontwikkeling van onze collega’s. Betrouwbaar We willen van betekenis zijn voor patiënten en cliënten, voor diegenen met wie we samenwerken en voor onze eigen mensen. We zijn trots op wat we doen en hoe we dat doen. Dat maakt dat je op ons kunt bouwen. We doen de dingen in één keer goed. Als we iets beloven, dan doen we het ook. Als dat niet lukt, leggen we uit waarom. Open Wij staan open voor nieuwe inzichten en zijn transparant daar waar het kan. We communiceren actief over ons werk. We zijn toegankelijk in ons taalgebruik. En vinden het belangrijk dat onze collega’s zich comfortabel en veilig voelen. Alles mag gevraagd en gezegd worden. We laten niets onbesproken en zijn respectvol naar elkaar. Samen Samen zijn we pas écht van waarde. Wij geloven in het verbinden met anderen. Het verbinden van mensen aan mensen, mensen aan organisaties, organisaties aan organisaties. Dat maakt dat we kunnen groeien. Als collega’s zorgen we voor elkaar, voor gezelligheid en een luisterend oor. Persoonlijk contact en échte aandacht, daar gaat om. Lef Wij durven keuzes te maken. Daar zullen we soms op aangesproken worden en dan leggen we het uit. We stimuleren elkaar om moedig te zijn. We prikkelen elkaar om dingen te doen die we nog niet eerder deden en zaken aan te pakken die nieuw voor ons zijn. Dat houdt ons fris.